Masini hidraulice pentru brichetare rumegus

Masini hidraulice pentru brichetare rumegus

Solutii pentru recuperarea deseurilor oferite de SC INDUSTRY TRANSILVAN SRL

MASINI HIDRAULICE PENTRU BICHETARE RUMEGUS

Brichetarea resturilor de material lemons rezultat in urma procesului tehnologic de prelucrare a lemnului constituie unul din principalele moduri prin care se poate proteja mediul inconjurator.

Aceasta activitate de transformare a deseurilor lemnoase in combustibil cu o mare putere calorica ar trebui sa se afle ca obiectiv prioritar in atentia tuturor celor care prelucreaza lemnul.

Avantajele brichetelor sunt: putere calorica dubla fata de lemn, reziduri dupa ardere zero, cazane de ardere mult mai curate

Firma noastra va propune varianta de brichetare a rumegusului si a talajului rezultat in urma prelucrarii folosind masini de brichetat actionate hidraulic realizate cu echipamente de ultima generatie respectand celor mai exigente norme ale CE. Astfel masinile propuse de firma noastra sunt realizate cu pompe MARZOCCHI, componente hidraulice PARKER, motoreductoare BONFIGLIOLI, motoare ICME, electovalve VICKERS, componente electrice MOELLER.

Astfel avem garantia ca aceste masini vor functiona in cele mai bune conditii pe toata durata de viata fara a exista riscul unor intreruperi majore care sa diminueze productivitatea calculata.

Conditiile minime necesare pentru buna functionare sunt umiditatea materialului de brichetat care trebuie sa se incadreze intre limitele de 8-17% si amplasarea masinilor intr-un spatiu acoperit pentru protejarea lor fata de intemperii.

Capacitatile de brichetare ale masinilor se incadreaza intre 30 si 350 kg/ora.

Astfel oferta noastra acopera necesarul incepand de la micii producatori care doresc sa produca material combustibil pentru uz personal mai ales in timpul verii cand nu este necesara utilizarea acestor deseuri si stocarea lor este destul de costisitoare si ocupa un spatiu mult prea mare.

Noi venim cu propunerea unei masini cu capacitatea cuprinsa intre 30 si 50 kg/ora care produce brichete de cea mai buna calitate cu diametrul de 50 mm.

Stocarea acestor brichete se poate face in saci si spatiulnecesar este mult mai mic decat daca s-ar stoca rumegusul ca atare.

Pentru firmele cu capacitati de prelucrare medii punem la dispozitie masinile de brichetat DINAMIC 70S si 110 S cu productivitate cuprinsa intre 50 si 100 kg/ora.

Diametrul brichetelor este de 55mm respectiv 60 mm.

Pentru capacitati de prelucrare mai mari masinile DINAMIC 200S asigura o productivitate de pana la 210 kg/ora si o functionare continua datorita sistemului de racire al uleiului care asigura o temperatura stabila indiferent de temperatura mediului ambiant.

Pentru aceste masini se preteaza o automatizare a functionarii prin dotarea lor cu senzori de nivel.

Adica variantele de masini ncepand cu Dinamic 200S se pot monta sub silozul de colectare al rumegusului si alimentarea cuvei masinii se poate face in mod automat.

Pentru umplerea sacilor se poate asigura optional sistemul automat de umplere si astfel masina de brichetat poate functiona continuu fara a fi nevoie de un operator care sa umple buncarul masinii si sa asigure incarcarea in saci a brichetelor.

Este necesar ca la 2 ore sa se inlocuiasca sacii plini cu altii goi